Moje zájmy, koníčky a jorkšírka Barunka

Jablkové dobroty

18. října 2018 v 17:15 |  Vaření, smažení, pečení
Letošní úroda jablek je opravdu veliká a tak ti, kteří mají vlastní zahrádky, zpracovávají jablka na všechny možné způsoby.
V časopise Rozmarýna jsem objevila dva lákavé recepty a nabízím je i vám.

Jogurtové lívanečky s jablky

200 g bílého jogurtu
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
5 lžic mléka
4 lžíce cukru
3 vejce
špetku soli
3 jablka
moučkový cukr se skořicí

Jablka oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, jogurt, sůl a nakonec sníh z bílků. Kolečka jablek namáčejte v těstíčku a smažte na oleji. Nakonec posypte moučkovým cukrem se skořicí.

Vláčná jablková bábovka

300 g polohrubé mouky
1 vanilkový pudinkový prášek
200 g cukru
špetka mleté skořice
1 prášek do pečiva
2 vejce
1 lžíce rumu
150 ml oleje
100 ml mléka
400 g strouhaných jablek
med na pokapání

Očištěná jablka nastrouhejte. V míse smíchejte mouku, pudinkový prášek, cukr, skořici a prášek do pečiva. Přidejte vejce, rum, olej, mléko a jablka a vymíchejte středně husté těsto. Nalijte do vymazané bábovkové formy a v předehřáté troubě pečte asi 60 minut na 180°C. Upečenou bábovku nechte vychladnout, vyklopte a pokapejte medem.



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 18. října 2018 v 17:40 | Reagovat

Oba recepty vypadají báječně. Určitě vyzkouším. Díky. :-)

2 Danka Danka | E-mail | 18. října 2018 v 18:21 | Reagovat

Moc dobře to vypadá.Díky.

3 babivera babivera | E-mail | 18. října 2018 v 18:32 | Reagovat

Bábovku určitě vyzkouším. Jinak mám taky recept, ale na palačinky: 1/2 l mléka, 2 vejce, 25 dkg polohrubé mouky, sůl, citron. kůra, lžíce cukru, skořice, 25 dkg strouhaných jablek - nahrubo. Vysmahnuté pokapeme citron. šťávou a pocukrujeme vanilk. cukrem. Nám chutnají, vyzkoušej.

4 Růža Růža | E-mail | Web | 18. října 2018 v 18:46 | Reagovat

Oba recepty se mi líbí, mohla bych je vyzkoušet. Teď jsem dělala z jablíček přesnídávku, pár skleniček jsem udělala hruškovo-jablečnou. A máme rádi americkou buchtu, kde jsou kromě jablíček i ořechy. :-)

5 Růža Růža | 18. října 2018 v 18:47 | Reagovat

[3]: Věrko, i ty mi děláš chutě, palačinky udělám asi v sobotu. ;-)  :-)

6 helena-b helena-b | Web | 18. října 2018 v 19:12 | Reagovat

Rozmarýna je můj oblíbený časopis, samozřejmě, že jsem tyto recepty četla. Vypadá to na velké dobroty, jenom jerealizovat ;-) .

7 Miloslava Miloslava | Web | 18. října 2018 v 19:35 | Reagovat

Tak zitra budou livanecky a diky  za  receptiky.pak babovka a vyzkousim i ty  palacinky.Promin preklepy pisi to pres mobil a nedela to hacky. :-)  :-)  :-)

8 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 18. října 2018 v 19:35 | Reagovat

[1]: Za málo :-)

[2]: Určitě to bude chutnat :-)

[3]: To vyzkouším, díky :-)

[4]: Ořechy a jablka to je super kombinace :-)

[6]: Rozmarýnu odebírám už několik let, bezva časopis :-)

9 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 18. října 2018 v 19:36 | Reagovat

[7]: To bude přímo jablečné opojení :D

10 blondýna blondýna | Web | 18. října 2018 v 20:32 | Reagovat

Tak já jdu do té bábovky a to pokapání tím medem rozhodně nepodcením :-P  :-P  :D

11 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 18. října 2018 v 20:54 | Reagovat

[10]: Med, ten já také můžu :-)  :-P

12 Zdenka Zdenka | Web | 19. října 2018 v 12:47 | Reagovat

Z jablek teď peču skoro každý moučník, přece jen jich je hodně :-) Tak vyzkouším i tu tvoji bábovku :-)

13 Janinka Janinka | E-mail | Web | 19. října 2018 v 14:38 | Reagovat

Jablíčkové lívance miluju, stejně jako jablka samotná. A buchtu bez alespoň jednoho nastrouhaného jablíčka si nedovedu ani představit :-).

14 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 21. října 2018 v 16:10 | Reagovat

[12]: Letos se fakt hodně urodilo, ale na cenách v obchodech nebo trzích to nějak poznat není :-)  ;-)

[13]: Moučníku dodá jablíčko krásně navinulou chuť :-)

15 MarijaKes MarijaKes | Web | 22. října 2018 v 10:37 | Reagovat

Ta bábovka může být luxusní. Zkusím.

16 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 22. října 2018 v 17:39 | Reagovat

[15]: Zaujal mne ten med :-)

17 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 22. října 2018 v 17:58 | Reagovat

Jablek jsou spousty teď, recepty se hodí

18 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 22. října 2018 v 19:48 | Reagovat

[17]: Třeba je doma využijete :-)

19 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 25. října 2018 v 19:19 | Reagovat

Bábovku určitě vyzkouším. :-)

20 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 25. října 2018 v 19:24 | Reagovat

[19]: Už mám ohlasy, že chutnala :-P  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama