Moje zájmy, koníčky a jorkšírka Barunka

Vaříme bez lepku

24. září 2015 v 18:06 |  Vaření, smažení, pečení
Vařím doma bezlepkovou stravu. Ne proto, že to je prý vhodná strava pro sportovce (to nejsme doma nikdo), ale protože to je nutnost. Objevila jsem recepty na řízky, které jsou moc dobré a chutnají i těm, kteří bezlepkovou dietu držet nemusí.

Hovězí řízky

hovězí maso na řízky (může být i vepřové nebo kuřecí), bezlepková strouhanka, 2 vejce, cibule, anglická slanina, sůl, olej

Maso osolíme a před naklepáním je obalíme ve strouhance. Naklepané řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a opečeme na oleji. Maso vložíme do zapékací mísy a na každý plátek masa dáme cibuli nakrájenou na kolečka a proužky slaniny. Přikryjeme alobalem a zapékáme (hovězí řízky cca 1 hodinu, vepřové nebo kuřecí stačí 30 min).

Francouzské řízečky

4 kuřecí řízky, 1 velký jogurt, trochu citronové šťávy, grilovací koření, cibule, česnek, sůl, 1 vejce, bezlepková mouka Jizerka

Řízky lehce naklepeme a osolíme. Do mísy dáme jogurt, grilovací koření, pár kapek citronové šťávy, najemno nakrájenou cibuli, česnek a zamícháme. Do směsi dáme maso a necháme marinovat 2-3 hodiny. Maso vyjmeme a do marinády přidáme vejce a bezlepkovou mouku. Umícháme hladké těstíčko a maso obalíme (nesmí se odlupovat)) a necháme ještě hodinu odležet. Smažíme v rozpáleném oleji. (Maso můžeme marinovat přes noc, příprava je druhý den rychlejší).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ježurka Ježurka | Web | 26. září 2015 v 17:15 | Reagovat

Jo, to bych si dala hned, určitě vyzkouším, ale na prodloužený víkend už mám vše nachystané. :-)

2 Van Vendy Van Vendy | Web | 27. září 2015 v 19:09 | Reagovat

Tak trochu bezlepkovou stravu sleduji, i když naštěstí nemusím používat (ne proto, že by nebyla dobrá, viděla jsem spoustu výborných receptů, ale že je drahá).
Ty řízečky musely být chutné! :-)

3 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 28. září 2015 v 16:38 | Reagovat

[1]: Určitě stojí za vyzkoušení :-)

[2]: Bohužel je to pravda, drahá dieta to teda vážně je :-(

4 Natty Natty | Web | 1. října 2015 v 3:53 | Reagovat

Evi, každé omezení má své pro i proti a bezlepková dieta je pro tělo zdravější, i když dražší. A tak přeji všem, kdož se musí zdát lepku v mouce, aby si užívali také chutné řízečky, ke kterým není třeba "lepku" - chutnají vždy. :-D Pěkný den.

5 Jarka Jarka | Web | 1. října 2015 v 11:37 | Reagovat

Musím se přiznat, že jsem řízky z hovězího masa nejen nikdy nedělala, ale nikdy ani nejedla. Ten recept je tak zajímavý, že ho vyzkouším i když s běžnou strouhankou. A líbí se mi i ty francouzské. :-P  :-)

6 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 1. října 2015 v 17:58 | Reagovat

[4]: V dnešní době se dá pro tuto dietu sehnat už spousta surovin, ale ne všechny jsou chuťově dobré. Ale když to jinak nejde :-(

[5]: Kdysi dávno jsem jedla také řízky z roštěnky (potřené česnekem a obalené v trojobalu) a bylo to moc dobré :-)

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. října 2015 v 22:11 | Reagovat

Když je to nutnost, nedá se nic jiného dělat. Třeba někomu recepty pomohou. Měj se hezky. :-)

8 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 12. října 2015 v 16:54 | Reagovat

[7]: Nutnost to, bohužel, je :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama