Moje zájmy, koníčky a jorkšírka Barunka

Špekáčky na dva způsoby

28. dubna 2015 v 17:14 |  Vaření, smažení, pečení
Špekáčkový salát

1/2 kg špekáčků nebo gothajského salámu
2 cibule
2 sterilované okurky

V kastrolu povaříme
2 lžíce polotučné hořčice
2 lžíce octa
2 lžíce worcestru
2 lžíce oleje
2 lžíce cukru moučky
3 lžícekečupu

Vychladlou směs smícháme s drobně nakrájenými špekáčky, cibulí a okurkou, přidáme 20 dkg majolky, pepř a mletou pálivou papriku podle chuti.


Špekáčky na černém pivu

8 špekáčků, 3 cibule, 3-4 papriky, 1 porek, česnek, kečup, chili, pepř, černé pivo

Špekáčky nařízneme do mžížky, na protilehlé straně rozkrojíme a rozevřeme. Okořeníme chili kořením, pepřem a trochou soli a plníme nakrájenou cibulí a česnekem. Vložíme do pekáčku, posypeme nakrájeným porkem a paprikami. Špekáčky hustě polijeme kečupem a celé podlijeme černým pivem.
Pečeme na 150 cca 1,5 - 2 hodiny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ajka Ajka | Web | 4. května 2015 v 23:37 | Reagovat

Takové dobroty můžu:-))

2 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 5. května 2015 v 17:06 | Reagovat

Pravda, není to zrovna nejzdravější, ale zase je to dobré a to je hlavní

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama